b-blog

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Hrať poker?

alebo o tom ako sa zadarmo dostať do Afriky :)
Je to hazard, závislosť, alebo naopak šport a vášeň ?

    Hazard, to je to čo napadne asi väčšinu ľudí, ktorí si predstavia  zafajčenú krčmu niekde v strede dediny, blikajúci automat a zúfalca ktorý doň hádže desaťkorunáčky. No ale to by som ja pokrom ani nenazval. Poker, sa v poslednej dobe začína prezentovať ako šport. Stačí si pozrieť Eurosport, DSF, alebo iné športové stanice.
    Poker ako šport. Niečo na tom bude. Dobrý pokrový hráč musí riadne trénovať ako v hociktorom inom športe. Hodiny tréningu v herniach či už live alebo online.
    Vraj je to iba čisto o šťastí ? V každom športe sa zahraje s výsledkom "šťastie", či je to hokej futbal, tenis, golf alebo kanoistika. Ale skúste hrať turnaj s ozaj dobrými hráčmi.... myslím, že by ste sa ďaleko nedostali a bolo by trápne sa vyhovárať, že ste prehrali iba kvôli smole :)(ale áno aj také sa stane:). Skôr by ste prehrali preto, že vás protivník po pár minútach dokonale prečítal a prichystal na vás stratégiu, chytil do nastraženej pasce a zrazu ste z turnaja von...Áno včera som takto po hodine opustil jeden turnaj:)
    Že je to hazard, zruinujete rodinný rozpočet a dostanete sa na ulicu? Iste aj to sa dá, kto chce, tak do toho:) Ale ja si vážim svoje peniaze a pokiaľ nemám na vyhodenie 1000Sk tak o ne nehrajem.
    Asi vo všetkých online herniach sú tzv. freeroll turnaje. Sú to turnaje kde za vklad 0Sk(sú zadarmo) môžete vyhrať skutočné peniaze. Ja hrám poker asi pol roka a podarilo sa mi na takých turnajoch dve druhé a jedno tretie miesto, keď na každom turnaji bolo vyše 1000 hráčov. Samozrejme na týchto turnajoch žiadne obrovské peniaze nevyhráte, za 1. miesto je zväčša 10$ až 15$, ale ako tréning je to dobré. Ale sú aj výnimky a to napr. v Pokerlige.cz kde si prvý desiati,  štvrtkových turnajov, rozdelia 5000$ alebo vyhrajú zájazd na turnaj do JAR.

Takže kto z vás ešte nebol v Afrike? Skúste si svoju kamennú tvár, blufovanie, alebo si nájdite vlastný štýl a možno sa stretneme v lietadle :D.

Všeličo | stály odkaz

Komentáre

  1. Poker
    Poker je kráľovská hra a nech si hovorí kto čo chce kto chce. Je to umenie aj keď treba trochu šťastia :-)
    publikované: 20.01.2008 15:10:04 | autor: Maros (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014