b-blog

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Také iné spoznávanie krajín

Víkend v Paríži zadarmo ? Prečo nie.
Možno by ste radi cestovali a spoznávali nové krajiny.. Európske, možno svetové. A možno by ste iba radi spoznali niekoho z inej krajiny, inej kultúry, alebo by ste radi ukázali niekomu niečo zaujímave z vášho okolia.

    Tak pre vás všetkých je tu jedna zaujímavá stránka hospitalityclub.org. Ak sa zaregistrujete na tejto stránke, sprístupní sa vám databáza registrovaných užívateľov. Ľudí z celého sveta (od Fiji po Poľsko) , ktorí radi cestujú, alebo vás radi prichýlia u seba na noc, dve .. možno na celý týždeň, všetko to záleží na dohode medzi vami. A áno všetko je to samozrejme zadarmo :)
    Zo zvedavosti som sa registroval, aj keď som neplánoval nikam cestovať a čakal som. Vlastne som ani nečakal, skôr som aj zabudol že som sa niekde registroval. Až mi prišiel mail od dvoch dievčat (jedna z Fínska a druhá z Rakúska), či by nemohli prísť na jednu noc. Chceli si spraviť výlet na bicykloch po Slovensku a tak si pár mesiacov pred cestou dohadovali nocľah. A tak som  spoznal  dve  milé dievčatá, oprášil svoju biednu angličtinu a nemčinu, mama napiekla koláče. Celá rodina bola veľmi aktívna. Aj otec sa snažil. Na terase počas cigaretovej pauzy spolu s Rakúšankou komunikovali 20min....otec po slovensky, ona po nemecky... dodnes to nechápem.
    Spoznať nových ľudí bolo fajn. Kamaráti mi vraveli či mi šibe, že pustím k sebe možno masové vrahyne... Tie reči ma neskutočne pobavili .. Predstavil som si 21 ročné dievčatá ktoré prišli na bicykloch vyvraždiť západné Slovensko. Ach tie predsudky :)
    Ozval sa mi ešte jeden párik z Francúzska, ktorý chcel iba na pár dní u niekoho odstaviť svoj karavan a mať prístup k pitnej vode. Žiaľ toto nebolo možné zrealizovať, z priestorových dôvodov. Škoda. Na oplátku ma pozvali k sebe do Nice.
  
 Leto prichádza začnú prázdniny. Tak prečo necestovať a hlavne nebývať trochu inak. Trošku dobrodružnejšie. Veď kto vám ukáže cudziu krajinu lepšie ako človek ktorý v nej žije celý život.

Všeličo | stály odkaz

Komentáre

Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014